NOI Projesinin Katılım Yolculuğu: Atina'da Hareketlilik

Yeni Katılım Fırsatları (NOI - New Opportunities for Inclusion)

"NOI Projesinin Katılım Yolculuğu: Atina'da Hareketlilik"

Tarihler: 14-17 Şubat 2023

"NOI - Yeni Katılım Fırsatları" projesinin Atina'ya taşınması heyecan verici bir çalışmaydı. Türkiye'den Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu ile İtalya'dan ANFFAS Torino'nun buluştuğu bu hareketlilik, Yunanistan'da IASIS ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Şubat 2023'te "Yeni Katılım Fırsatları" (NOI) projesi, Yunanistan'ın Atina kentine düzenlenen bir hareketlilik etkinliğiyle dönüştürücü bir yolculuğa çıktı. Bu etkinlik, Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu (Türkiye) ve ANFFAS Torino'dan (İtalya) özel ekipleri, uluslararası işbirliklerinde önemli bir adım olan IASIS'in ev sahipliğinde bir başlangıç toplantısı için bir araya getirdi.

NOI projesi, koordinasyon faaliyetlerine Eylül 2022'de başladı ve Aralık 2023'e kadar devam edecek. Bu hareketlilik, projenin kalbiydi ve ortakların ortak hedefleri doğrultusunda sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağladı. Her ortağın görevleri ve rolleri titizlikle planlandı ve izlendi.

Şubat 2023'de ortaklar önemli bir başlangıç toplantısı için Yunanistan'da bir araya geldi. Bu etkinlik sırasında proje hedefleri ve faaliyetleri gözden geçirildi ve net son tarihler ve görevlerle birlikte bir GANTT şeması halinde düzenlendi. Ayrıca katılımcılar Erasmus+ faaliyetlerinin tasarlanması, planlanması ve değerlendirilmesi konusunda çok değerli eğitimler aldılar.

Değerlendirme faaliyetleri proje süresi boyunca, faaliyet sonrası oturumlar boyunca yürütülür. Projenin yönetimi, katılımcı her kuruluşun personeli ile projeye doğrudan katılan gençlik çalışanları arasındaki işbirliğine dayalı bir çabaydı. Sadece projeyi yönetmekle kalmadılar, aynı zamanda Erasmus+ projelerinde daha yeni olan gençlik çalışanlarına da mentorluk yaptılar. Bu, katılan herkes için dinamik bir öğrenme ortamı yaratır.

Projenin yönetimine doğrudan katılan gençlik çalışanları, ortak kuruluşlarla işbirliği yapan eğitimciler veya kolaylaştırıcılardı. Bazıları için bu, daha önce yerel düzeyde yaygın eğitime odaklandıkları için Erasmus+ projeleriyle ilgili ilk deneyimleriydi. Bu katılım onlara Erasmus+ bağlamını kavramak ve proje yönetimi becerilerini geliştirmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Projenin engelli gençler, ebeveynleri ve ilgili ortakları da dahil olmak üzere paydaşları değerlendirme faaliyetlerine aktif olarak katılmıştır. Bu, projenin faaliyetleri ve hedeflerinin yeniden şekillendirilmesinde onların ihtiyaçlarının ve öngörülerinin dikkate alınmasını sağlar.

NOI projesi, hedeflerine ulaşmayı, bu hedeflerle uyumlu ürünlerin gerçekleştirilmesini ve hem hedef grupların hem de koordinatör kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır. Bu hareketlilik deneyimi aynı zamanda etkili işbirliğini, iletişimi ve zihinsel engelli kişilerin gençlik projelerine dahil edilmesini de teşvik etmektedir.

Ayrıca proje, açık iletişimi, şeffaflığı, risk stratejisi planlamasını, başarılara ilişkin sürekli güncellemeleri ve paydaşların refahını ve memnuniyetini vurgulamaktadır. Başlangıç toplantısında verilen eğitim, gençlik çalışanlarına Erasmus+ projeleri hakkında yapı, yaygın eğitim yöntemleri ve planlama modelleri de dahil olmak üzere temel bilgiler kazandırıyor.

NOI projesinin Atina'ya hareketliliği, yalnızca belirli hedeflere ulaşmayı amaçlayan değil aynı zamanda kapsayıcılık, işbirliği ve gençlik çalışanlarının büyümesine de güçlü bir vurgu yapan umut verici bir girişimdi. Katılım yolculuğu iyi bir şekilde devam ediyordu ve Atina hareketliliği bu anlamlı çabada önemli bir kilometre taşıydı.

26-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-2023

Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 05.05.2024 12:55 - Görüntülenme: 53