Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz genel ve mesleki ortaöğretim eğitim programlarından yararlanamayacak durumda ve 23 yaşından gün almamış özel eğitim ihtiyacı olan Orta ve Ağır Düzeyde Zihinsel/Otizm yetersizliği olan bireylere eğitim veren bir kurumdur. Okulumuzda öz bakım becerileri, toplumsal uyum becerileri, akademik beceriler, ve iletişim becerileri yanında; galoş üretimi, takı tasarım, ahşap-cam boyama, tablo yapımı, serada çiçek yetiştiriciliği ve hediyelik eşya yapımı, ev işleri, yemek becerileri gibi alanlarda yapılan çalışmalarla zihinsel/otizm yetersizliği olan bireyleri kendi kendine yetebilen, üretici ve toplum tarafından kabul gören bireyler haline getirmeye çalışılmaktadır.

Okulumuz 03/12/1999  tarihinde Manisa Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi olarak 21 öğrenciyle Taytanlı İlhan İlköğretim okulunun bir koridorunda  hizmete açılmıştır. 01/02/2003 tarihinde ise Keçiliköy mahallesinde arsası Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Aysu AKDEDE tarafından alınıp, kaba inşaatı eşinin isminin verilmesi koşuluyla hayırsever İlhami BİLGİNER tarafından yaptırılmış, ince inşaatı Manisa Valiliği tarafından yaptırılarak kendi binasına  Öğretmen Şükran Bilginer Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ismiyle taşınmış ve kurumun kurucu müdürlüğünü Cemalettin AYIK yapmıştır. Okulun öğrenci sayısının artması nedeniyle Manisa Valiliği İl Özel İdaresinin yaptırdığı 18 derslikli yeni binasında İş Eğitim Merkezi olarak 26/09/2011 tarihinde hizmete girmiş, 26/06/2012 tarihinde Manisa Özel Eğitim İş Uygulama merkezi adını almıştır. Halen Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe olarak hizmetine devam etmektedir.

Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 18.09.2023 13:44 - Görüntülenme: 11340

Etiketler :